Page 3 of 14 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 51 to 75 of 336

Thread: Graphics Queries

  1. #51
    Join Date
    11-08-12
    Posts
    5
    vCash
    500
    When i do that then it the background gets black..and any other action after that is printed on the screen so its not working...something with the resolusion? my laptom have only 1200x768 and not 800...makes any diffrence? Also i must have the screen resolution on 1200x800 in order for it to work?

  2. #52
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    25,021
    vCash
    4920000
    Yes since that background pack is for 1280*800 resolution. If you have it set to 800*600 it won't load correctly.

    You could download some 800*600 background images and install those instead since your laptop screen is too small to load the 1280*800 resolution

  3. #53
    Join Date
    11-08-12
    Posts
    5
    vCash
    500
    But if i connect it to a screen large enough then it would solve the problen?

  4. #54
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    25,021
    vCash
    4920000
    Yeah that should work. You'll need to uninstall the 2.19 patch and then add it again with 1280*800 set. If you don't uninstall 1st the date of births in the game will be wrong

  5. #55
    Join Date
    11-08-12
    Posts
    5
    vCash
    500
    Sorry i dont follow...u mean that theres a patch 2.19 especially made for 1200x800 or do u mean load the data for that resolution. Cuz that i have done but the patch first and then data for 1200x800 resolution...

  6. #56
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    25,021
    vCash
    4920000
    To change the resolution you must change it when in installing the patch



    Without this change the 1280*800 backgrounds will not load. This is the only way to generate the 1280*800 interface. If you prefer not to play with this interface you can leave the resolution at 800*600 or not install the patch, but you will need backgrounds suitable for the 800*600 resolution, same as you need backgrounds suitable for the 1280*800, you can't mix and match I'm afraid.

  7. #57
    Join Date
    11-08-12
    Posts
    5
    vCash
    500
    That did it..i connected another screen..but very ugly format thou.. what format are the original cm pictrures in? 800x600? i would like only to have the stadiums for the old game.
    Thank You very much for the help, i been naggin my head for days now...and it was that simpel.

  8. #58
    Join Date
    01-10-12
    Posts
    2
    vCash
    500
    I hope someone can help me. I am quite stupid with computers, so I am sorry if there is an obvious answer. I have in the past downloaded the stadium background pack and did everything right. And it worked. I have had some problems With my computer and downloaded CM0102 again and all the updates. (Tapani 2.19, March 2013 update, 3,68...) I have now downloaded the backgrounds again, but when I shall save the pics.cfg file, it doesn't work. It seems that I don't have any "administrator rights"... I have "right clicked" the file, and unlocked the attributes. Can anyone help me to get "administrator rights" on the game?

  9. #59
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    25,021
    vCash
    4920000
    Try turning off User Account Controls and see does that work. Right click on any file you think you might need and select Run As Administrator also

  10. #60
    Join Date
    07-06-12
    Posts
    21
    vCash
    500

    Pics.cfg not recognising accented characters

    Just wondered if anyone could help me with editing the pics.cfg file - I have allocated .RGN files to many players but the only ones that do not work are players that have accents in their names eg. Thomas Müller, Mario Götze etc. I have also tried using a normal letter which still does not work.

    Does anyone have a workaround/answer for this please? Thanking you in advance!

  11. #61
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    can you post an example of what you have done?

  12. #62
    Join Date
    07-06-12
    Posts
    21
    vCash
    500
    Sorry - having trouble attaching pictures.

    For example, the pics.cfg file reads Thomas Müller 14/9/1978: Muller_Thomas.RGN - as it should.

    However, the background does not work in-game. I have tried removing the umlaut from the "u" in Müller but to no avail.

    This is the case for players like Andrés Iniesta, Jesús Navas and Franck Ribéry, so I can only assume that it is the accents that are playing up.

  13. #63
    Join Date
    18-12-11
    Location
    On the oche
    Posts
    2,897
    vCash
    10736
    Copy their names directly from the official editor

  14. The Following User Says Thank You to Goofy For This Useful Post:


  15. #64
    Join Date
    07-06-12
    Posts
    21
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Copy their names directly from the official editor
    That's what I've done.

  16. #65
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    looks ok, but the problem is usually with the birthdate, check that

  17. #66
    Join Date
    07-06-12
    Posts
    21
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by milo View Post
    looks ok, but the problem is usually with the birthdate, check that
    That's all fine too.

  18. #67
    Join Date
    07-06-12
    Posts
    21
    vCash
    500
    Can anyone help please?

  19. #68
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    have you tried to change the pictures? if it works so the problem is with the picture.

    or, try to set muller in db without umlaut, change the picture's name too and see what happens.

    i have worked a lot with pictures recently but my troubles were only with wrong names or wrong birthdates

  20. #69
    Join Date
    22-07-13
    Location
    Canada
    Posts
    12
    vCash
    500

    Access denied when saving pics.cfg

    Apologies if this is in the wrong section, or the answer is somewhere within the existing threads.

    I downloaded the stadium pack and I'm having serious difficulty in saving the images so they appear in the game. As far as I am aware I have followed the instructions correctly.

    My understanding is that I am supposed to copy the text into the pics.cfg file and save, although when I try to save it says 'Access Denied'. Any ideas why? I have unticked the file from read-only, and i'm also running as administrator so I have no idea what the problem is.

    Any help much appreciated!

  21. #70
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    probably the folder where you installed the game is not ''free'', you should run that as administrator.

    otherwise a quick solution is to save the pic file somewhere else, for example on the desktop, and then move it to your folder

  22. #71
    Join Date
    22-07-13
    Location
    Canada
    Posts
    12
    vCash
    500
    Thanks very much mate, I moved the file to the desktop and now it's working!

  23. The Following User Says Thank You to DannyLFC For This Useful Post:


  24. #72
    Join Date
    11-09-12
    Posts
    584
    vCash
    1000
    Why can't I seem to add backgrounds? I have tried the following:


    [STAFF]
    <José> <Moreira> <10/03/1982>: josemoreira.rgn
    <Carlos> <Bossio> <01/12/1973>: carlosbossio.rgn
    <Ricardo> <Rocha> <03/10/1978>: ricardorocha.rgn
    <Nuno Miguel> <Ribeiro> <05/07/1976>: nunogomes.rgn
    <Miguel> <Monteiro> <04/01/1980>: miguelmonteiro.rgn
    <Simăo> <Sabrosa> <30/10/1979>: simaosabrosa.rgn
    <Armando> <Teixeira> <25/09/1976>: armandoteixeira.rgn
    <Hélder Marino> <Rodrigues> <21/03/1971>: helderrodrigues.rgn
    <Pedro> <Mantorras> <18/03/1982>: pedromantorras.rgn
    <Tiago> <Mendes> <02/05/1981>: tiagomendes.rgn
    <Zlatko> <Zahovic> <01/02/1971>: zlatkozahovic.rgn


    I have tried it without the <> but it always seems random? I have also looked at the tutorial but I still can't do it.

    Any help appreciated.

  25. #73
    Join Date
    11-09-12
    Posts
    584
    vCash
    1000
    Originally Posted by
    Why can't I seem to add backgrounds? I have tried the following:



    I have tried it without the <> but it always seems random? I have also looked at the tutorial but I still can't do it.

    Any help appreciated.



    I have got some working by removing the <> and using capitals for .RGN

    Is there an issue with accents? I can't seem to get backgrounds working for José Moreira?

  26. #74
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    25,021
    vCash
    4920000
    If its like the history project tool it may ignore accents alright.

    Milo posted some good pointers in the graphics section

  27. #75
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    Quote Originally Posted by View Post
    Originally Posted by
    Why can't I seem to add backgrounds? I have tried the following:



    I have tried it without the <> but it always seems random? I have also looked at the tutorial but I still can't do it.

    Any help appreciated.



    I have got some working by removing the <> and using capitals for .RGN

    Is there an issue with accents? I can't seem to get backgrounds working for José Moreira?
    no problem with accents, be sure you copy exact name and DoB in the editor, 99% of issues are about name and DoB

Page 3 of 14 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Members who have read this thread: 81

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •