Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 165

Thread: cm0102.exe has stopped working

  1. #1
    Join Date
    12-03-12
    Posts
    5
    vCash
    500

    cm0102 stopped working

    Hi,
    Can't get game working at all now, comes up with ""cm0102.exe has stopped working" roundabout the "initialising game data" stage of trying to set up a new game.
    Even before this, haven't been able replace the data files with updates a good few months; it would store my changes in editor but just ignored full copy-pastes of different databases.
    It's an old Vista but it seems to do the job for most stuff. What's changed? I kind of figure some corrupted files to do with the game might be stuck somewhere in the computer that I can't figure out. Any ideas?
    Many thanks in advance,
    Sammy

  2. #2
    Join Date
    18-12-11
    Location
    On the oche
    Posts
    2,897
    vCash
    10736
    With Vista and Win7 most of these issues are caused by the User Account Control (and lack of full admin privileges) and not having the .exe compatibility mode set to an earlier Win version (normally 98 or NT mode). It has been known to give the "stopped working" message when you try to start a new game with too many leagues loaded too. Depending on what you've done, a reinstall of CM might be the best option.

  3. #3
    Craig Forrest's Avatar
    Craig Forrest is offline Manager
    Official Challenges Mod
    Programmer
    Forum Enforcer
    VIP
    Join Date
    02-03-12
    Location
    The Great White North
    Posts
    4,012
    vCash
    1547
    Also, running everything (game, editors, tools) as an admin tends to solve a lot of problems

  4. #4
    Join Date
    15-06-14
    Posts
    1
    vCash
    500

    Exclamation cm0102.exe has encountered a problem and needs to close

    Hy , I am new one at this forum , can someone please tell me how to fix this problem , while playing CM on windows XP the game stops and shows me the message : cm0102.exe has encountered a problem and needs to close pls help tyyy

  5. #5
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    12,217
    vCash
    1739
    What set up do you have?

    original Game?
    3.9.68 patched game?
    Tapanified game?

    Tell us what you have done so far to your install and someone will try and help

  6. #6
    Join Date
    05-07-14
    Location
    Hungary/Italy
    Posts
    20
    vCash
    500
    Hello everyone

    I have the same problem, every time I get to 25 october of the first season. I also tried the holiday mode, but I get the same problem.

    I have installed:
    SI_Games_Patch_3.9.68
    Tapani cmpatcher-2.19.1
    march2014datafiles
    picture pack

    Can anyone help me? Thank you so much
    Last edited by marittiell; 07-07-14 at 12:01 AM.

  7. #7
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    24,469
    vCash
    1200000
    Try starting 2010 or 2014, seems like 2013 isn't fully working yet which it does point out in the 1st post of the 2.19.1 thread

  8. #8
    Join Date
    05-07-14
    Location
    Hungary/Italy
    Posts
    20
    vCash
    500
    ok thanks a lot, i try now

  9. #9
    Join Date
    05-07-14
    Location
    Hungary/Italy
    Posts
    20
    vCash
    500
    it works! thank you very much dermotron

  10. #10
    Join Date
    30-06-14
    Posts
    420
    vCash
    1500
    Just a curiosity, which leagues did you select to get the crash with a 2013 start?
    (apparently there are problems with that, but I am not aware of any combination that causes a crash)

    Even if 2013 starts are soon gone, I'd rather fix it as well.

  11. #11
    Join Date
    05-07-14
    Location
    Hungary/Italy
    Posts
    20
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Tapani View Post
    Just a curiosity, which leagues did you select to get the crash with a 2013 start?
    (apparently there are problems with that, but I am not aware of any combination that causes a crash)

    Even if 2013 starts are soon gone, I'd rather fix it as well.
    i tried 2 times,

    the first time i tried selecting the french and in the background championships england, italy, germany, argentina, brazil, russia, holland, spain, greece, belgium, turkey andportugal.

    the second, i had selected england and everything else in the background

  12. #12
    Join Date
    30-06-14
    Posts
    420
    vCash
    1500
    Just got past October running French league in fg, and England, Italy, Germany, Argentina, Brazil, Holland, Spain, Greece, Belgium, Turkey and Portugal (forgot Russia).
    Which database size are you using? I'm using March 2014, small db. Any resolution changes?

    Trying to get the crash on my side, so I can look into what causes it. Might be something that can be a problem even when starting in other years, or a database issue.

  13. #13
    Join Date
    05-07-14
    Location
    Hungary/Italy
    Posts
    20
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Tapani View Post
    Just got past October running French league in fg, and England, Italy, Germany, Argentina, Brazil, Holland, Spain, Greece, Belgium, Turkey and Portugal (forgot Russia).
    Which database size are you using? I'm using March 2014, small db. Any resolution changes?

    Trying to get the crash on my side, so I can look into what causes it. Might be something that can be a problem even when starting in other years, or a database issue.
    i'm using march 2014, big db, with a resolution of 800x600

  14. #14
    Join Date
    25-10-12
    Posts
    26
    vCash
    500
    I'm having this problem i hav only downloaded the Sept 08 update. When i start i advance a day and this happens.

    EDIT: When i try start a new game i get a error message saying v3.9.60 Index.cpp 5773 but it still lets me load it up then i get the crash when i try advance
    Last edited by marcusw96; 12-07-14 at 07:40 PM.

  15. #15
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    24,469
    vCash
    1200000
    You need to install v3.9.68 patch 1st http://www.champman0102.co.uk/downlo...p?do=file&id=3 and then the data update

  16. #16
    Join Date
    25-10-12
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Dermotron View Post
    You need to install v3.9.68 patch 1st http://www.champman0102.co.uk/downlo...p?do=file&id=3 and then the data update
    Oh, thanks. So after i install this do i put the data update in again?

  17. #17
    Join Date
    02-08-14
    Posts
    16
    vCash
    500

    cm0102 stopped working on June20th

    Like it say in the title of the thread the stopped working error pops up in 20th june of 2002 when it's updating gaming data.

    Any ideas how to bypass this? Windows 8.1 with comp mode to XP and Run as Administrator enabled btw

    EDIT: I am running tapani patch 2.19.2 and the .68 patch. The database is the .60 one.
    Last edited by 2xtreme; 05-08-14 at 03:30 AM.

  18. #18
    Join Date
    02-08-14
    Posts
    16
    vCash
    500
    Ok I figured this out.

    I uninstalled Tapani patch and the game went on to June 21st after that I applyed the patch again.

    Maybe put this info on a FAQ might be helpful for someone. This 20 of June happen a lot.

  19. #19
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    12,217
    vCash
    1739
    not that often, ive never had it and use tapani patch on every game and must of run over 100 games with it

  20. #20
    Join Date
    02-08-14
    Posts
    16
    vCash
    500
    I don't know if it has anything to do with it but I didn't change the game starting date. I'm playing ODB and the start year was 2001.

  21. #21
    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    24,469
    vCash
    1200000
    Pretty sure the Tapani 2.19 patch with only work in years like 2010, 2014, 2018 and then 2006, 2002, 1998, 1994 etc.

  22. #22
    Join Date
    25-03-12
    Posts
    46
    vCash
    500

    cm0102_800-600 stopped working


  23. #23
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,807
    vCash
    1075
    operating system?
    version of the game?
    patches installed?
    start year?
    leagues selected?

    i just see djole mixed patch, what is it?

  24. #24
    Join Date
    25-03-12
    Posts
    46
    vCash
    500
    win7 sp1, 32-bit
    version 3.9.68TZ
    USSR League start 2013

    Just unzip "ussr league." I did not touch anything.

  25. #25
    Join Date
    04-03-12
    Location
    Serbia,Belgrade,Zemun
    Posts
    930
    vCash
    900
    if u like to play normal 800*600 window rename cm0102_800-600 file to cm0102.exe...
    if u like to play new interface 1200*800 window rename cm0102_1200-800 to cm0102.exe...
    it is explained already in thread.

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •