Page 22 of 22 FirstFirst ... 121819202122
Results 526 to 543 of 543

Thread: My CM0102Patcher

  1. #526

    Join Date
    04-11-15
    Posts
    115
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Nick+Co View Post
    MauroG: I don't understand what you mean. If you just want to use it with the .68 data - then just don't change the year and it won't touch the data. Or do you mean .60 data with a .68 patched exe? If so, no.
    Yes, .60 data on .68exe. To bad, thank you for the info.

  2. #527

    Join Date
    07-03-12
    Posts
    18
    vCash
    500
    .Hi,

    i have installed the game like this:

    1. Install the Game

    2. Install the SI Games/3.9.68 Patch

    3. Right click on cm0102.exe, cm0102ed.exe and A. Enable Compatibility & B. Run As Administrator

    4. Then the October 2019 update.

    5. cmpatcher-2.19.exe --> Change the start year to 2019, no inflation etc. And speed 200x

    Now somewhere in Feb 2020 the game just crashes..... Can anybody help.

  3. #528

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    cmpatcher-2.19.exe is an old out of date patcher by Tapani and does not relate to anything in this thread. Please use the Patcher linked in the first post of this thread for your patching needs.

  4. #529

    Join Date
    19-09-12
    Posts
    34
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Nick+Co View Post
    As per previous comment: Upload your save somewhere we can get it. Can't help without that.
    I put the link of my game to see if it serves to solve the ruling:

    https://www.mediafire.com/file/k73ih...18-19.sav/file

    - - - Updated - - -

    Quote Originally Posted by Nick+Co View Post
    As per previous comment: Upload your save somewhere we can get it. Can't help without that.
    I put the link of my game to see if it serves to solve the ruling:

    https://www.mediafire.com/file/k73ih...18-19.sav/file

  5. #530

    Join Date
    17-03-18
    Location
    Scotland
    Posts
    26
    vCash
    252
    playing on 2012 update and after 1 season I got error message saying v.3.9.68 oceania cup and then it crashes. any ideas mate?

  6. #531

    Join Date
    03-03-12
    Posts
    25,606
    vCash
    6451

  7. #532

    Join Date
    17-03-18
    Location
    Scotland
    Posts
    26
    vCash
    252
    i'll try putting the year to 2010 and try again. if not i'll reinstall

  8. #533

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    Ahhh, thanks Brendan, I should have put a fix in for this, as it will probably affect 2020 too. Next release will fix automatically. For now set to 2012, run the patcher and then run in the below patch:

    0x5182dc 0xd4 0xdc
    0x518473 0x7c 0xeb
    0x52036e 0xd4 0xdc
    0x5204b8 0x7c 0xeb

    Start a new game and should be fine from 2012 now and not crash in June 2013, etc

    Thanks to Saturn! As it was his posts here that gave me how to fix it

  9. #534

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    halil_tanriover asked me to add Turkish changes to the patcher:

    Turkey: Foreign player limits updated for all three divisions (squad/match numbers per division is: 14/11, 10/5, 0/0).
    Turkish competitions' substitutes named increased from 7 --> 9.


    Tried to make a patch for that based on Tapani and Saturn changes:
    Code:
    004E8844: 00 0A
    004FC41C: 07 09
    004FE023: 07 09
    004FF315: 07 09
    005004E2: 07 09
    005021A9: B0 C6
    005021AA: 08 46
    005021AB: 88 13
    005021AC: 46 0E
    005021AD: 13 C6
    005021AE: 88 46
    005021AF: 46 14
    005021B0: 14 08
    005021FD: D0 E0
    00502201: 75 74
    00502202: 08 32
    00502206: 00 05
    00502218: 18 1C
    00502230: 06 0B
    00502235: 90 C6
    00502236: 90 42
    00502237: 90 02
    00502238: 90 00
    00502239: 90 5F
    0050223A: 90 C2
    0050223B: 90 08
    0050223C: 90 00
    Not tested but should work - let me know if not.

  10. #535

    Join Date
    03-03-12
    Posts
    22
    vCash
    500
    Any plans to add in Macclesfield's points deduction in the same way as Bolton/Bury?

  11. #536

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    Not currently - maybe I'll do that for the next data update in May or something

  12. The Following User Says Thank You to Nick+Co For This Useful Post:


  13. #537

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    *** UPDATE ***

    Latest Download: https://github.com/nckstwrt/CM0102Pa...atcherV123.zip

    * Misc Patches improved and expanded (includes MadScientist's Creativity fix and other recently found patches)
    * Fixed issue with stadium expansion patch
    * Better checking for Tapani/Saturn .EXEs
    * Lock the exe when patching (stops write errors)
    * Welsh -> English suspensions on Northern Patch (from Saturn v3 patches)
    * Added Attribute Masking Off By Default Patch
    * More generic Euro Fix for 2019
    * Test Support for Patching Process Memory rather than the exe itself
    * Includes Inline Full Date Including History Patching. Not currently enabled.
    * Fix for 2012 year change. Should fix setting to 2020.


  14. The Following 11 Users Say Thank You to Nick+Co For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked


  15. #538

    Join Date
    13-03-12
    Posts
    45
    vCash
    500
    Thank you very much for the hd resolution

  16. #539

    Join Date
    12-03-12
    Posts
    357
    vCash
    1400
    Quote Originally Posted by Nick+Co View Post
    *** UPDATE ***

    Latest Download: https://github.com/nckstwrt/CM0102Pa...atcherV123.zip

    * Misc Patches improved and expanded (includes MadScientist's Creativity fix and other recently found patches)
    * Fixed issue with stadium expansion patch
    * Better checking for Tapani/Saturn .EXEs
    * Lock the exe when patching (stops write errors)
    * Welsh -> English suspensions on Northern Patch (from Saturn v3 patches)
    * Added Attribute Masking Off By Default Patch
    * More generic Euro Fix for 2019
    * Test Support for Patching Process Memory rather than the exe itself
    * Includes Inline Full Date Including History Patching. Not currently enabled.
    * Fix for 2012 year change. Should fix setting to 2020.

    Nick what are those increase pregens options there and what are those different patches 1.90?

  17. #540

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    @MrFoo: Have a read of Saturn's post (& my follow up) at: https://champman0102.co.uk/showthrea...526#post465526 Saturn worked out the value used to create made up "pregen" players on every game start. So To1.30.patch changes that multipler to 1.3 and therefore makes a lot more pregens in a new game. 1.50 does even more and 1.90 does a crazy amount Give them a try and then use something like CMScout to see how many new young players you have to chose from with the patch.

  18. #541

    Join Date
    09-03-13
    Location
    Liverpool, England
    Posts
    13
    vCash
    1000
    Good Morning Nick,

    Quite a piece of work you have put together, here. Kudos for all your hard work.

    The only issue I seem to be running into is the resizing of the window - to 1280 x 800. The window resizes appropriately, but my issue relates to the image conversion (to match that resolution). I am currently using the Dark Mode colour backgrounds (all in .RGN) format and irrespective of whether I go through Tools > RGN Converter > Select Folder or Select File, I still get the following issue. This is the case, even when selecting a different individual .RGN file to convert.

    If I go through Change screen resolution to:, then the resolution will change as required (tested in 1280 x 800 and 1366 x 768), but the background images are not visible at all, and when you start navigating through subsequent screens, you get those horrible overlays, that we've all likely seen from time to time.

    I have done this from a fresh install etc (using your latest patch) - having seen you reference that to user's on most occasions and have read the whole thread plus Googled (just in case), but cannot find anything to help me.

    To confirm, I have:

    Reinstalled CM 01-02
    Updated with 3.9.68 Patch
    Downloaded October 2019 update
    Placed background images in Picture folder (which do work as intended in 800 x 600)
    Ran your patch

    https://postimg.cc/sQPF91sM

    Sorry and thanks,
    Michael

  19. #542

    Join Date
    09-03-13
    Location
    Liverpool, England
    Posts
    13
    vCash
    1000
    Quote Originally Posted by MG1878 View Post
    Good Morning Nick,

    Quite a piece of work you have put together, here. Kudos for all your hard work.

    The only issue I seem to be running into is the resizing of the window - to 1280 x 800. The window resizes appropriately, but my issue relates to the image conversion (to match that resolution). I am currently using the Dark Mode colour backgrounds (all in .RGN) format and irrespective of whether I go through Tools > RGN Converter > Select Folder or Select File, I still get the following issue. This is the case, even when selecting a different individual .RGN file to convert.

    If I go through Change screen resolution to:, then the resolution will change as required (tested in 1280 x 800 and 1366 x 768), but the background images are not visible at all, and when you start navigating through subsequent screens, you get those horrible overlays, that we've all likely seen from time to time.

    I have done this from a fresh install etc (using your latest patch) - having seen you reference that to user's on most occasions and have read the whole thread plus Googled (just in case), but cannot find anything to help me.

    To confirm, I have:

    Reinstalled CM 01-02
    Updated with 3.9.68 Patch
    Downloaded October 2019 update
    Placed background images in Picture folder (which do work as intended in 800 x 600)
    Ran your patch

    https://postimg.cc/sQPF91sM

    Sorry and thanks,
    Michael
    Further to this, I have noticed the matchbars do appear, as expected (at greater resolutions), however, these are located within Data (not Pictures), so I am confused. Clearly this is something the resolution adjustment is handling correctly, just not with the .RGN files.

  20. #543

    Join Date
    18-07-15
    Posts
    240
    vCash
    0
    @MG1878: Which Dark Mode pack are you using? (there's 5 volumes or something). And which version of my patcher? The latest? (1.23)
    I just tried it now with Vol 1 and Vol 2 and I couldn't get that error and all worked fine.

    EDIT: There was a separate issue with the RGN converter that could cause the error you showed (when converting directories). That will be fixed in the next release - but that would not have affected just doing a normal to 1280x800 conversion when patching the exe. So not sure why that wasn't working for you? Did that produce any errors or complete successfully?

    EDIT2: New version out that fixes the bug when using the RGN Converter from Tools - but you shouldn't do that if just updating your game to 1280x800, etc - that can all be handled by the patcher when changing the exe:

    v1.24:
    * Updated Misc Patches and added a few more descriptions
    * Fixed RGN Converter when outputting to directories from Tools
    * Increase font of Scouter grid
    * Save Scouter can now filter by Scouter Rating

    https://github.com/nckstwrt/CM0102Pa...atcherV124.zip
    Last edited by Nick+Co; 19-01-20 at 07:34 PM.

  21. The Following User Says Thank You to Nick+Co For This Useful Post:


Page 22 of 22 FirstFirst ... 121819202122

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •