Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 25 of 27

Thread: Transfer budget funds / balance bug

  1. #1

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500

    Transfer funds === 0, but Balance is 3.02B

    It's 21.5M now just cuz i sold some players. And how can i get more available transfer funds? Board confidence do nothink.


  2. #2

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500

    Unhappy Transfer funds / balance bug

    The club's financical status is extremely healthy. BUT...


    Spoiler!

    CM explorer


    And i can't save edited Cash value correctly. The game says v3.9.68T cpp5081.....and crash down.
    Last edited by anabol1k; 11-06-19 at 05:01 PM.

  3. #3

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    1.5 season later...




    I guess problem with Interests. Every season ~~ +1.2B. But MAX Balance ~~ 3.2. And when Balance excessed then Balance or Transfer funds === 0.
    Now for the first time both values nulled, it's never had before.


    Have any one ideas?

  4. #4
    Tournaments Won: 4

    Join Date
    03-03-12
    Posts
    23,597
    vCash
    6066
    I think Balance resetswhen it's hits a certain figure (over 1 billion or so i think)

  5. #5

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Redknapp69 View Post
    I think Balance resetswhen it's hits a certain figure (over 1 billion or so i think)
    ~ 3.2 billion for reset.
    And you know what's interesting? I had both values = 0 in game, but (-1 466 098 054$) real value. And now i go for plus till new cycle.
    What a bad joke for me. Like Financial Fair Play, cuz i could't bought anyone. Even for free or Bosman rule.

  6. #6

    Join Date
    20-11-17
    Location
    Brazil
    Posts
    61
    vCash
    500
    Horrible issue! Did it improved with the new seasons or did it stay like this?

  7. #7
    Tournaments Won: 11

    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    31,616
    vCash
    642000
    Are you using a value multiplier

  8. #8

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Dermotron View Post
    Are you using a value multiplier
    Just .68 version and last tapani.
    I have +100M every month by Interest. How can i fix it?


    Quote Originally Posted by Lucasjeha View Post
    Horrible issue! Did it improved with the new seasons or did it stay like this?
    It's happend about 10 seasons ago first time.
    Now after paid dividends to my shareholders every season... (20-30M)


    All the time Transfer funds = 0, Balance ~ 1B.
    Sometime values switch.. balans = 0, funds 1B.
    And first time both values = 0 ingame.
    As you can see real cash value in savegame editor (-1 466 098 054$).

    Latest screen. 29.5M$ funds just cuz i sold some players.



    Same issue here at the end of thread.

    and here from another forum

  9. #9

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    At the end of the season...



    And after 1st transfers day.
    Again -2077524428$ balance.


  10. #10

    Join Date
    18-03-14
    Posts
    1,101
    vCash
    7700
    https://en.wikipedia.org/wiki/2,147,...7#In_computing

    After you exceed that value in pounds (the game stores financial things in £s by default), you'll encounter what's happening to you. I don't know whether a save is fixable once it's occured.

  11. #11
    Tournaments Won: 4

    Join Date
    08-09-15
    Posts
    2,226
    vCash
    400
    Quote Originally Posted by saturn View Post
    https://en.wikipedia.org/wiki/2,147,...7#In_computing

    After you exceed that value in pounds (the game stores financial things in £s by default), you'll encounter what's happening to you. I don't know whether a save is fixable once it's occured.
    Wow weird, I was reading about that today

    https://en.wikipedia.org/wiki/Year_2038_problem
    Run out of vCash? You can request a recharge here!

  12. The Following User Says Thank You to riise For This Useful Post:


  13. #12

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by saturn View Post
    https://en.wikipedia.org/wiki/2,147,...7#In_computing

    After you exceed that value in pounds (the game stores financial things in £s by default), you'll encounter what's happening to you. I don't know whether a save is fixable once it's occured.

    Yep thank you m8. I saw about this in previous thread. Max integer32 value or so...
    Now the question is how i can reset my Interest income, cuz i have ~120M per month. Seems this is the ruler of this problem. If this income disappear, the problem will disappear.
    Real balance value in CMRTE now. Look at previous posts to see dinamics. When this balance in CMRTE will be positive, the balance and transfer funds ingame will increase again.


  14. #13

    Join Date
    02-03-12
    Posts
    7,470
    vCash
    30000
    Canít you just edit your club finances to say £1bn? Aah just seen you get an error when you try that, have you tried using the GK saved game editor?

    Whatís the other forum you asked on by the way?

  15. #14

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by AMC View Post
    Canít you just edit your club finances to say £1bn? Aah just seen you get an error when you try that, have you tried using the GK saved game editor?

    Whatís the other forum you asked on by the way?
    Yep, saved game editor can't correctly save new value for my 68T version CM. And RTE do not edit Balance.

    I don't remember other forum domain, just found thread with 2 posts in google. I think this forum wasn't about CM.

  16. #15

    Join Date
    02-03-12
    Posts
    7,470
    vCash
    30000
    Wasnít that with CM Explorer though? Thatís why I mentioned the GK Saved Game Editor if that works.

  17. #16

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Oh great! Looks like GK Saved Game Editor works perfectly!

    But i can't found Balance.


  18. #17
    Tournaments Won: 11

    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    31,616
    vCash
    642000
    Adjust your resolution


  19. #18

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by Dermotron View Post
    Adjust your resolution
    It's correct! 1920x1080


    GK Saved Game Editor v3.8 build 3805 from here.

  20. #19

    Join Date
    26-09-18
    Location
    Brazil
    Posts
    607
    vCash
    229
    If we find the offset in the cm0102.exe where the club balance is written we can simply change the code and cap it to the max positive value, preventing it to flip to negative. That would be a nice fix to this bug.

    I see the club balance is read in these 3 offsets:

    Code:
        005962BE      |. 8B47 65                      MOV EAX,DWORD PTR DS:[EDI+65]                  ; Club's bank balance
        005962F3      |. 8B7F 65                      MOV EDI,DWORD PTR DS:[EDI+65]                  ; Club's bank balance
        0059635E      |. 8B47 65                      MOV EAX,DWORD PTR DS:[EDI+65]                  ; Club's bank balance
    But I don't know where its written...

  21. #20
    Tournaments Won: 11

    Join Date
    15-12-11
    Location
    Your Mother
    Posts
    31,616
    vCash
    642000
    In GK Editor you seem to be editing club from player screen rather than searching for the club

  22. #21

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Yes, you totally right!
    Let me explane what was i did.
    1)load save
    2)click "Clubs" radio button and choose my club in list
    3)click "Search"

    Result in screen here


    Now i cant click Edit Club: Milan
    All elements of form in red square are inactive. Buttons, checkbockses etc...

    Until i click for any player or staff in left list.

    What should i do for correctly works?
    Last edited by anabol1k; 18-06-19 at 10:06 PM.

  23. #22

    Join Date
    02-03-12
    Posts
    7,470
    vCash
    30000
    Click on one of the players first then on edit club Milan.

  24. #23

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Quote Originally Posted by AMC View Post
    Click on one of the players first then on edit club Milan.
    And result in screen from #17 post.

    Compare my screen and screen by Dermotron. It's like another version of this tool...

  25. #24

    Join Date
    02-03-12
    Posts
    7,470
    vCash
    30000
    I'm confused in post 17 you've circled where the balance is, what happens when you edit that or won't it let you?

  26. #25

    Join Date
    14-09-18
    Posts
    26
    vCash
    500
    Left screen by Dermotron. My screen is right. As you can see it's another form without balance.

    upd
    The "Overflow" error means that you are trying to put a number into a variable (or property etc), and the data type of the variable doesn't allow numbers that large.
    Integer instead long.... Any ideas?
    Last edited by anabol1k; 21-06-19 at 04:32 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •