Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 26 to 50 of 68

Thread: Change Start Date / Year

  1. #26
    Join Date
    15-12-13
    Posts
    60
    vCash
    500
    I'd like to go back further, to the beginning of the nineties. Is there a way to design in advance the teams that play the World Cup? I remember some update, starting in 1996, where there were also no world cup quals, but the game automatically drew the real World Cup 1998 groups. Is there some editor in which you can edit everything concerning the world cup (quals)?

  2. #27
    Join Date
    14-09-14
    Posts
    1
    vCash
    500

    Change Start Date

    Hi all

    Can someone help me how to change the start date in CM 01 02 to fx. 2014?

    I have just installed the update patch, updating the archive of players to March 2014. However, I don't know how to start a game from 2014 and on.

    Does anyone have an answer or a link to a threat? (I couldn't find any myself)

    Kind Regards,

  3. #28
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    4,852
    vCash
    1075

  4. #29
    Join Date
    13-05-12
    Location
    Warrington
    Posts
    215
    vCash
    500

    Game start year

    Is there any way i can change the year back to 2001/02 season as i want to play the game from Original database and when i add update for that season the players are really old because i am in season 2014?

  5. #30
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    11,945
    vCash
    1739
    Are yu using a patch?

    Simply renstall the game or remove the patch and game will sart as normal.

    Or use the patch to amend the sart date back to 2001/2002

  6. #31
    Join Date
    18-05-13
    Posts
    811
    vCash
    2500
    how do you get the current date of 2014/2015?

  7. #32
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    11,945
    vCash
    1739
    Tapani Patch or John Locke's tool

  8. #33
    Join Date
    18-05-13
    Posts
    811
    vCash
    2500
    Quote Originally Posted by Fodster View Post
    Tapani Patch or John Locke's tool
    damn. figured as much. still can't get either to work on the mac with playonmac.

  9. #34
    Join Date
    13-05-12
    Location
    Warrington
    Posts
    215
    vCash
    500
    cheers will try and change the date with the patch

  10. #35
    Join Date
    22-07-12
    Posts
    15
    vCash
    700

    Post Game Start Year Error

    How come the game strongly recommends you not to have a start game later than 2010?

    If I choose 2014 ? with the new DB October Update will get errors?

    Really dont want to risk it and break the game haha !

  11. #36
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    11,945
    vCash
    1739
    2014 works just fine

  12. The Following User Says Thank You to Fods For This Useful Post:


  13. #37
    Join Date
    13-05-12
    Location
    Warrington
    Posts
    215
    vCash
    500
    if i re patch will it effect the game? As my game is working fine at the moment starting in 2014 season, i just need to load up the original db for the challenges and when i do the players are really old?

    Will the game crash or players ages be effected if i run cm patcher 2.19 again?

  14. #38
    Join Date
    18-12-11
    Location
    On the oche
    Posts
    2,897
    vCash
    10736
    Quote Originally Posted by trainor83 View Post
    if i re patch will it effect the game? As my game is working fine at the moment starting in 2014 season, i just need to load up the original db for the challenges and when i do the players are really old?

    Will the game crash or players ages be effected if i run cm patcher 2.19 again?
    Easiest option is to have separate databases/installs - there's a tutorial in tech support.

  15. #39
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    11,945
    vCash
    1739
    Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Easiest option is to have separate databases/installs - there's a tutorial in tech support.
    Couldnt find the tutorial mate, just answered the same question in another thread so this might help, if it makes sense

    Quote Originally Posted by Fodster View Post
    You can have two databases going yes but as Arja said you should still be able to play your 2013 game as long as you have the 3.9.68 installed.

    For multiple databases:

    -Rename your current CM folder eg: C:\Program Files\Championship Manager 01-02 2013
    -Then complete a new CM Install, this will install as C:\Program Files\Championship Manager 01-02

    The game will always load up data from the originally named folder (Championship Manager 01-02), so to swcth between the two simply rename the original Folder and rename the 2013 back to Championship Manager 01-02 - if thats make sense

    I am sure there was a tutorial but I cant find it

  16. #40
    Join Date
    18-12-11
    Location
    On the oche
    Posts
    2,897
    vCash
    10736
    Weird......... maybe it got left on the old server?

  17. The Following User Says Thank You to Goofy For This Useful Post:


  18. #41
    Join Date
    18-12-11
    Location
    On the oche
    Posts
    2,897
    vCash
    10736
    Oh, btw, you dont actually have to 'install' the game second/third/fourth time round, just make a new folder and copy/paste everything from the original folder. To keep things easy i simply change the folder names to what update/patch they have installed then when i want to switch ill rename the original install folder (just add .60 or .68 whatever it is) then change the one im going to use to the regular cm folder description. Hope that makes sense. Ill write or video a new tut at some point, pretty simple once you get used to it.

  19. The Following User Says Thank You to Goofy For This Useful Post:


  20. #42
    Join Date
    16-12-11
    Location
    Australia
    Posts
    11,945
    vCash
    1739
    Didn't even think you could just copy and move the files Thanks Goof

  21. #43
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    6,899
    vCash
    19745
    I have much the same setup as Goof. As long as the one you want to use is named 'Championship Manager 01/02' you can call the ones you are not using whatever you want.

    Some are in my C: drive which I am using currently.
    Others I have moved to a removable memory card D:

    Very easy to have multiple databases on the go at one time.




  22. The Following User Says Thank You to ebfatz For This Useful Post:


  23. #44
    Join Date
    18-05-13
    Posts
    811
    vCash
    2500
    Quote Originally Posted by ebfatz View Post
    I have much the same setup as Goof. As long as the one you want to use is named 'Championship Manager 01/02' you can call the ones you are not using whatever you want.

    Some are in my C: drive which I am using currently.
    Others I have moved to a removable memory card D:

    Very easy to have multiple databases on the go at one time.



    So, you effectively have multiple separate games of CM.

  24. #45
    Join Date
    02-03-12
    Posts
    6,899
    vCash
    19745
    Yep. Easy enough to do and easy enough to switch from one to another.

  25. #46
    Join Date
    18-05-13
    Posts
    811
    vCash
    2500
    Quote Originally Posted by ebfatz View Post
    Yep. Easy enough to do and easy enough to switch from one to another.
    might try that with the mac to see if i can get a tapani patched game to work properly. applying it to the currently installed game screwed it up but maybe a separate one will work. who knows?

  26. #47
    Join Date
    05-02-13
    Posts
    10
    vCash
    500

    Changing Start Year

    Hi, i have just downloaded the new october update, however the game still starts in 2001. How do i change it to start in 2015? Thanks

  27. #48
    Join Date
    31-10-11
    Posts
    21,457
    vCash
    4500
    You need the Tapani Patch to do that.

    The most recent (and stable) version is 2.20.1 but you will have to start in the year 2014.

    Tapani is currently working on a new patch though which is in beta mode and will allow you to start in 2015.
    The Alphabet Game #3
    Try your luck at winning any trophy in your game but you must go in order from A-Z in the alphabet!
    Click here to find out more and join in!

  28. The Following User Says Thank You to Mark For This Useful Post:


  29. #49
    Join Date
    20-06-16
    Posts
    1
    vCash
    500

    Change to original start year

    Hi, I have purchased Champ man 01-02 with all the latest 2016 updates. I have managed to get the original players back but cannot seem to change the game start date so all players are in there late 30's early 40's. I have tried using the cmpatcher-2.21.1 but i get a run error when i change the start year back and try and confirm. Any help would be appreciated.
    Thanks

  30. #50
    Join Date
    03-03-12
    Posts
    14,512
    vCash
    5638
    Quote Originally Posted by mo_gunner View Post
    Hi, I have purchased Champ man 01-02 with all the latest 2016 updates. I have managed to get the original players back but cannot seem to change the game start date so all players are in there late 30's early 40's. I have tried using the cmpatcher-2.21.1 but i get a run error when i change the start year back and try and confirm. Any help would be appreciated.
    Thanks
    I'm messaging you on ebay about this mate but feel free to post here as well as lots of others members can chip in who have more techincal knowledge then me

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •